Parsamtal

PARSAMTAL

När man lever i en längre relation uppstår förr eller senare svårigheter som påverkar de känslor man har för varandra. Förväntningar infrias inte, det känns som om man talar olika språk eller så känns det helt tomt. Vardagens stress sliter på det som en gång höll samman relationen. Man kan glömma varför man en gång valde att leva tillsammans. 

En kris i en parrelation väcker oftast starka känslor, som rädsla, övergivenhet, ilska och kanske svartsjuka. De flesta av oss är ovana att hantera sånt. I parsamtal får ni hjälp att uttrycka tankar och känslor för varandra och att lyssna på varandra. Genom samtal kan det bli möjligt att hitta en väg framåt i det som känns snårigt och svårt. 

En större förståelse och en ökad medkänsla med varandra är en god utgångspunkt för att komma vidare i relationen. Om ni redan har fattat beslut om att gå skilda vägar, kan parsamtal förebygga onödiga slitningar under separationen. 

 

Man behöver inte vara i en parrelation för att komma för parsamtal. Ni kan lika gärna vara vuxna syskon, förälder och vuxet barn eller ha en vänrelation.

Mottagning på Torggatan 4, vån 3  582 19 Linköping  Telefon 072 - 948 16 26 www.evaflood.se

 Copyright © 2020 Eva Flood, leg psykolog. All Rights Reserved.